7 Descoperiri Misterioase ce au uimit Arheologi

Advertisements

Arheologii nu intotdeauna au întâmpinat descoperiri obișnuite, întâmpină deseori lucruri ce sunt uimitoare. Aici putem vedea șapte descoperiri senzaționale, ce necesită incă, o muncă de explorare.

 

 

Manuscrisul lui Voynich
Decât să fie numit după autor, manuscrisul lui Voynich es numit după Wilfrid Voynich, un comerciant de cărți, a cumpărat codexul misterios in anul 1912. Totuși, nimeni nu poate sa identifice persoana care a scris o inscripție care este scrisă într-o limbă necunoscută. În plus de asta, manuscrisul este înțesat cu ilustrații, cu plante și obiecte neidentificabile. În mod natural, manuscrisul a devenit o sursă ce implică o teorie a conspirației. Ultima teorie indică faptul că manuscrisul a fost creat ca și o glumă. Totuși, scriind 240 de pagini, folosind semne elaborate, ar fi prea mult pentru cineva glumeț cu ADHD.
mysterious-discoveries-that-left-even-archaeologists-baffled-01
 

 
Monumentul Yonaguni
A fost descoperit de un instructor de scafandrii pe nume Kihachiro Aratake, după ce a pătruns în apele coastei Insulei Japoneze Yonaguni, în anul 1986, misterul neelucidat a devenit Atlantisul Japoniei. O serie de monoliți au străpuns în partea muntoasă, ce se află șase metrii sub suprafața oceanului. Această formațiune rectunghiulară, având unghiuri de 90 de grade, pereții drepți, coloane înalte, se cred a fi ruinele unui oraș antic, ce s-a scufundat în urma unui eveniment seismic, acum mii de ani în urmă. Totuși, nimeni nu este sigur.
mysterious-discoveries-that-left-even-archaeologists-baffled-02

Muntele Owen Moa
În anul 1986, un grup de arheologi au descoperit o ghiară de dinozaur, în momentul în care săpau într-o peșteră în muntele Owen în Noua Zeelandă. Ghiara era intactă cu musculatură și piele atașată. Mai târziu, experții au confirmat că este un piciorul unei păsări pe nume Moa, care a dispărut deja. Această specie a dispărut acum 2000 de ani. Moa era o pasăre mare, avea o înălțime de patru metrii și cântărea 250 de kg. Din păcate au fost ucise până la dispariție decătre strămoșii noștrii.
mysterious-discoveries-that-left-even-archaeologists-baffled-03
 

 
Liniile Nazca
Formațiunea neobișnuită de linii albe, ce pot fi văzute și apreciate numai din cer, rămâne una dintre cele mai mari enigme ale lumii. Scopul elementelor în formă de trapez, simboluri ciudate, structuri de plante, poze cu păsări și bestii neidentificate, pe scală gigantă, este o necunoscută. Oamenii de știință estimează că liniile au fost create de Indienii Nazca între 500 Î.H. și 700 D.H. ceea ce înseamnă că aceste desene antice au rămas intacte de mai bine de 2500 de ani. Fanii teoriei conspiraței cred că liniile în deșertul Nazca au fost create de extratereștrii.
mysterious-discoveries-that-left-even-archaeologists-baffled-04

Sferele de Piatră din Costa Rica
Este considerat încă un mister arheologic neelucidat, sfere din piatră aproape perfecte au fost găsite pentru prima dată în Delta Diquis Costa Rica în anul 1930. Alte sute au fost descoperite pretutindeni prin țară. Diferă ca mărime de la 2 cm până la doi metrii în diametru, sferele au dat naștere la numeroase mituri și speculații. Oamenii de știință nu știu cu exactitate scopul acestor sfere.
mysterious-discoveries-that-left-even-archaeologists-baffled-05
 

 
Gobekli Tepe
Vechiul sit Gobekli Tepe în Turcia, a rescris istoria timpurie a civilizației. Încă de când au început excavările în anul 1995, descoperirea a schimbat modul în care arheologii gândesc despre era Neolitică și originile umanității. Oamenii de știință au descoperit structuri circulare, pietre cioplite și piloni ce au o vechime de 12.000 de ani. S-a crezut că în era Neolitică olăritul și agricultura nu au fost descoperite. Azi, situl Gobekli Tepe posedă ce mai veche catedrală ce a fost creată de om. Această descoperire trebuie încă sa fie explorată și explicată.
mysterious-discoveries-that-left-even-archaeologists-baffled-06

Obeliscul ce nu este încă terminat
Cel mai înalt obelisc creat vreodată, Obeliscul neterminat este unul dintre cele mai mari descoperiri arheologice. Poate deveni cel mai mare obelisc Egiptean ce a fost excavat. Odată semi-cioplit din piatră, blocul gigant de piatră ar fi trebuit să fie înaltă de 36 de m. S-a estimat că greutatea este cuprinsă între 1100 și 1150 de tone.
mysterious-discoveries-that-left-even-archaeologists-baffled-07

Advertisements